Přejít na obsah

problém s DNS serverem po vrácení na původní MAC

Doporučené příspěvky

Ahoj všem,

zkusil jsem to téme tady na fóru najít, ale nenašel jsem, že by se podobným problémem někdo zaobíral. Jde o to, že jsem potřeboval připojit firemní notebook z domu. Nemám switch ani router. Změnil jsem na stránce Karnevalu MAC adresu a počkal cca 18 hodin až se změna projevila. Udělal jsem z notebooku vše potřebné a změnil MAC na starou hodnotu.... potud vše v pořádku. Až se mi vrátila funkčnost mého domácího modemu.. nefunguje mě internet... počítač se tváří jako připojený takže MAC adresa je evidentně správná (2 modré monitory mi vesele blikají v pravém dolním panelu) . Když se podívám v příkazovém řádku na ipconfig, tak vidím, že u výchozí brány nemám žádné hodnoty.. stejně tak ani hodnoty z adres DNS serverů. Pouštím PINGy , které se nevrací. Mám registrovanou veřejnou IP adresu, takže se mě TCP/IP nastavení nastavuje automaticky. Zkusil jsem tam dát natvrdo hodnoty, které se dříve dávaly ručně, ale žádný efekt to nemělo. Pingy nemůžou DNS server najít. Nechápu to... nic jsem vlastně s nastavením nedělal. MAC adresu jsem vracel na původní hodnotu, jinak jsem vůbec nic neměnil. Jedná se o výpadek DNS serverů nebo je chyba u mně? Má někdo podobné zkušenosti. ( Díky moc a omlouvám se za amatérský popis. Zajímám se o "síťařinu" jen pokud něco potřebuju nebo něco nefunguje.. jako zrovna teď )

• po měsíci...

Taky se mě tohle přesně stávalo když jsem si kvůli rapidshare změnil MAC placené IP na stránkách karnevalu a po navrácení původních hodnot mě nejel internet a to jsem zkoušel ipconfig /release a renew i restart modemu a nepomohlo to, obnovilo se to až asi po 20 hodinách. modem mám motorolu. taky by mě zajímalo jestli jde s tímhle něco dělat.

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...