Přejít na obsah

Která odpověď byla nejužitečnější?

Pokud některý z těchto příspěvků pomohl vyřešit váš problém, věnujte prosím chvilku kliknutí na tlačítko „Označit jako řešení“ u tohoto příspěvku.
Označení příspěvků jako řešení pomůže ostatním členům komunity rychle najít odpovědi na jejich otázky. Děkujeme za vaši pomoc!

Featured Replies

Odesláno

Měl bych dotaz:

potřebuji rozbočit kabelový signál na tři místa, z čehož to jedno je tak asi 23metrů daleko. Napadlo mě použít aktivní trojitý rozbocovač a chtěl bych vědět, jestli nebude problém, když na jednu z těch tří větví připojím internetové připojení - samozřejmě potřebuji, aby signál procházel obousměrně.

Odesláno

modem si natahni UTP kabelem a zapoj pred rozbocovac.

Odesláno

Díky, ale ptal jsem se na něco jiného - tato možnost nelze.

Odesláno

Budeš muset spíše použít normální zesilovač se zesílením nastaveným kolem 10 dB , který bude mít i zpětný směr. Aktivní rozboky zpětné směry nemají.

Podle smlouvy s Karnevalem bys ale měl mít modem max 1,5 m od jejich zásuvky. :shock:

• Super
  • Super+
  • ALLinONE
  • Vodafone TV Premium, CA modul
  • Praha
Odesláno

Ten zesilovač se zpětným směrem je nějaká specialita ? - jak se označuje ?

Ano, jsem vinen !! - ale situace si žádá :roll:

Odesláno

Mělo by na něm být informace o zesilovaném pásmu v dopředném směru a propustnost ve zpětném směru.

Pro kmitočty 5-30 MHz a 45-860 MHz třeba http://www.schwaiger.cz/katalog/bn2824.html

Pro kmitočty 5-55 MHz a 65-860 MHz třeba http://www.schwaiger.cz/katalog/bn3824.html

Cena tohoto zesilovače je cca1600 Kč.

Upozurňuji, že můžou nastat problémy s vysokou RF úrovní na vstupech TV a modemu (budou prudit, protože se modem dostane do mimolimitních hodnot) nebo se při přílišném zatlumení může objevit v obraze mírný šum

• Super
  • Super+
  • ALLinONE
  • Vodafone TV Premium, CA modul
  • Praha
Odesláno

Joj, tak to je docela drahá sranda !

Psal mi technik od firmy OMKO, že lze použít aktivní rozbočovač - že už několik namontoval a fungovalo to. Půjčil jsem si jej od kamaráda - televize OK, ale modem se nepřihlašuje - tudíž to neleze zpět :(

Odesláno

za 16 stovek natahnes hoodne UTP kabelu...

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague