Přejít na obsah

Featured Replies

Odesláno

Dobrý den.

Nastal čas kdy jsem nucen zakoupit pro domácí síť router a jelikož jsem šetřílek, tak jsem se rozhodl pro laciný ASUS RX3041. Této značce docela důvěřuji a tak mám pocit že i tento laciný model by mohl bohatě stačit.

Ještě před nákupem se chci ale ujistit, jestli náhodou s tímto modelem nejsou na síti Karnevalu nějaké problémy.

Mám Turbo 1M a tím pádem i jednu dynamickou IP. K routru připojím dva stolní PC a občas i notebook.

Ještě jeden dotaz. Na stránkách ASUSu jsem si stáhl docela podrobný manuál v angličtině. Možná v krabici s routerem je i CD s českým návodem v PDF (to si jen myslím). Pokud ano, mohl by mi ho někdo přeposlat?

Díky.

Odesláno

Neodpovím ti na tvůj dotaz, ale třeba ti to nakonec trochu pomůže. Mám zkušenost s "údajě problémovým" Edimaxem BR-6104K, firmware 3.25; modem černá Motorola. Běží mi už půl roku v kuse, naprostá spokojenost. Umí clonování MAC adresy (to je nakonec nutnost, že :)), dynamické IP adresy, virtual server pro zachování veřejné IP, atd. Vše je dneska standard. Co neumí je šéfování trafficu. Otázkou je, jestli to umí zmíněný Asus a jestli to potřebuješ.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Zdá se, že tento ASUS RX 3041 je bezproblémový. Mám na něm připojeny 3 počítače a zatím po několika hodinách provozu žádný problém nenastal.

Fungoval hned po připojení. Jen jsem nastavil WAN na Dynamic IP a LAN na DHCP a už to jelo.

Akorát nevím jestli je v pořádku blikání diody STATUS. Ta poblikává v pravidelnám intervalu (asi po sekundě).

Bylo by možné nějak sledovat provoz na síti nějakým softem?

Tento router to asi neumí.

• Po roku...
  • po měsících...
  • po měsících...
Odesláno

Chcu si tez nainstalovat ten router asus rx3041 a dostal jsem se az k tomu jak se ma zadat login a heslo.Neznam heslo admina....muzu nejak jinak udelat???Dik

Odesláno

U noveho pristroje obvykle byva prednastaveno univerzalni heslo, viz. navod.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno
Odesláno

Dekuji za rychlou odezvu ale ted jsem to hledal a nikde jsem nic nenasel.Ted pred asi 3 hodinami jsem ho kupoval tak jesli by mi nekdo pomohl prosim.Jak se ma dat jmeno tak tam mam napsat Admin ne?A do hesla jsem zkousel vsechno mozne a nic.Dik

Odesláno

bejvá to napsaný na spodní straně, kde je štétek...

• -
  • -
  • jenom testuju
  • Vodafone TV app Samsung
  • Praha

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

Právě prohlíží tuto stránku 0

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku

Vodafone Czech Republic a.s.,
nám. Junkových 2808/2, 155 00 - Praha 5,
IČO 25788001, sp. zn. B 6064 vedená u Městského soudu v Praze

Vodafone Czech Republic a.s.,
Junkových sq. 2808/2, 155 00 - Prague 5,
CRN 25788001, file number B 6064 kept at the Municipal Court in Prague