Přejít na obsah

Pro televizor LCD je lepší analog od Karnevalu nebo DVB-T ?

Doporučené příspěvky

V současné době odebírám anolagovou nabídku a pouštím je do LCD o velikosti 32".

A mne by zajímalo pokud si pořídím externí set-box na DVB-T zda bude kvalita obrazu na LCD 32" lepší nebo horší. LCD sleduji z asi 2,5 m.

Někde jsem totiž četl, že prosledování televize na LCD je lepší používat analogový signál.

Pokud tomu však není, tak bych si pořídil setbox DVB-T a s Karnevalem bych rozvázel smlouvu.

Díky za Vaše Tipy - postřehy.

v mém případě je mnohem lepší digitál od Karnevalu.A někteří se možná budou divit,ale např.Nova je snad nejlepší(co se kvality obrazu týče)

• 500 Mb/s
  • 4 GB
  • Komfort
  • Základní STB Vodafone + CA
  • Brno-Líšeň
v mém případě je mnohem lepší digitál od Karnevalu.

Ale já se ptal, zda je nějaký rozdíl v kvalitě obrazu na LCD 32" mezi ANALOGEM ( Karnevalu ) a DVB-T ( digitál šířen vzduchem ).

Jinak v práci si kolegové si stěžují Ti co mají digitál od Karnevalu na občasné kostičkování obrazu. Já s ANALOGEM mám kostičkování max. 1x za měsíc.

Návštěvník Katoda

To se ale dá ale velmi těžko porovnat. Vlastně se to podle mne takhle vůbec porovnat nedá. Záleží, v jaké lokalitě se nacházíš, jaký tam máš příjem pozemního digitálního signálu a to se může lišit i dům od domu v jedné ulici, stačí, když ten tvůj pude třeba ukryt za nějakým jiným domem nebo kopečkem a signál může být mnohem horší nebo vůbec žádný. Můžeš chytat DVB-T na pokojovou anténu, ale taky můžeš, a to je pravděpodobnější situace, že budeš muset někde umístit venkovní anténu, aby jsi zachytil kvalitní signál. Ale i když budeš mít signál dobrý, tak občasnému zakostičkování se stejně nevyhneš. Proto podle mne, když nechceš přejít na DVB-C a tvrdíš, že máš analog od Karnevalu kvalitní, tak je lepší zůstat u něj. A pokud jde o to kostičkování v případě DVB-C, tak sám za sebe musím říct, že je opravdu jen velmi výjimečné.

Pokud v analogu od karnevalu nemas sum, tak neni co resit, v digitalu take zalezi na datovem toku, Karneval vetsinu kanalu bere ze satelitu kde je datovy tok dotatecny.

Beztak v pozemnim digitalu krome kanalu CT a Novy zatim nic jineho nevysila a neni vubec jasne kdy tam neco dalsiho pribude.

• Kabel 150 Mb/s
  • -
  • Komfort
  • Compal VF, VTV box, CA modul
  • Brno

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...