petrmet Odesláno 11. července 2019 Sdílet Odesláno 11. července 2019 (upraveno) Marně hledám na stránkách UPC podrobný návod, jak konfigurovat emailového klienta. Na PC používám Windows Live Mail už léta, chtěl jsem podle údajů nakonfigurovat na NTB klienta Thunderbird, ale chtělo to po mě při default nastavení nějaký certifikát a heslo, asi protože je tam zabezpečené spojení SSL. Kde najdu podrobný návod, co kde jak nastavit ? Díky za odkaz nebo návod. Ještě doplním, že mám na mysli odesílání emailů, stahování mi funguje. Upraveno 11. července 2019 uživatelem petrmet Citovat Internet 300 - TV Start Wifi Modem Compal Praha 10 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
technik Odesláno 11. července 2019 Sdílet Odesláno 11. července 2019 Možná - https://www.upc.cz/pece-o-zakazniky/obecne-dotazy/upcmail/emailovy-klient-neprijima-neodesila-zpravy/ Citovat - - Jiná služba nic UPC Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrmet Odesláno 11. července 2019 Autor Sdílet Odesláno 11. července 2019 Tyto údaje nastavené mám, pouze nemám žádné přihlašovací jméno a heslo, při instalaci internetu jsem nic takového nedostal. Schránky mám u jiných poskytovatelů, přes UPC pouze odesílám. Citovat Internet 300 - TV Start Wifi Modem Compal Praha 10 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 11. července 2019 Sdílet Odesláno 11. července 2019 Jako jméno a heslo mám nastavené přihlašovací údaje které používám pro vstup do emailové schránky od UPC, tedy jmeno@upcmail.cz Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrmet Odesláno 11. července 2019 Autor Sdílet Odesláno 11. července 2019 Ale já emailovou schránku nemám, nebo o ní nevím. Jestli si dobře vzpomínám (je to více než 9 let), tak když mi technik zapojoval internet, tak jsem se ho ptal. On se mě zeptal, zda už někde schránku mám a když jsem mu řekl, že ano, tak mi řekl, že další nepotřebuji, že mám pouze nastavit odesílání přes smtp.upcmail.cz, port 25 a bude mi to fungovat. Znovu jsem pročítal doklady, které mi tu nechal, ve smlouvě není nic o emailu a v zakázkovém listu je pouze, že dodal modem, aktivace, internet funkční. Tak kde se dozvím údaje o své schránce u UPC ? Při veškeré komunikaci i v Moje UPC mám uvedenou adresu u jiného poskytovatele. Citovat Internet 300 - TV Start Wifi Modem Compal Praha 10 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 11. července 2019 Sdílet Odesláno 11. července 2019 A proč tedy nepoužiješ SMTP server svého poskytovatele emailové adresy? Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrmet Odesláno 11. července 2019 Autor Sdílet Odesláno 11. července 2019 (upraveno) Protože mi technik řekl, že musím použít smtp.upcmail.cz. Píše se to i v příručce Prirucka_UPC_vysokorychlostni_internet. Nebo to není pravda ? Upraveno 11. července 2019 uživatelem petrmet Citovat Internet 300 - TV Start Wifi Modem Compal Praha 10 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 11. července 2019 Sdílet Odesláno 11. července 2019 Není, můžeš použít i jiný, ale v nastavení SMTP musíš obvykle zadat přihlašovací údaje do tvé mailové schránky. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Evzen Odesláno 11. července 2019 Sdílet Odesláno 11. července 2019 SMTP servery dneska funguji v zasade tak, ze bud poznaji sveho uzivatele podle IP adresy, ze ktere prichazi - pak povoli odeslani emailu bez prihlaseni nebo, pokud uzivatel prichazi z ciziho rozsahu IP adres, vyzaduji prihlaseni No a na techto dvou zakladnich jednoduchych principech to vsechno stoji. Verejne emailove sluzby jako GMail, Seznam, apod. tim padem nemaji zadne svoje uzivatele (protoze poskytuji sluzbu vsem, plus nejsou Internet providery, tj. neexistuje zadny jejich rozsah IP adres), tzn. vyzaduji prihlaseni vzdycky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adolf.Shitler Odesláno 12. července 2019 Sdílet Odesláno 12. července 2019 petrmet@ Nutnost používat SMTP od UPC pro odchozí poštu už neplatí spoustu let, to bývávalo kdysi. Dneska zadáš SMTP svého poskytovatele pošty, přihlašovací údaje obvykle totožné s POP3 pro příchozí poštu. Citovat - - - - - Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.