Návštěvník PavelP Odesláno 23. července 2007 Sdílet Odesláno 23. července 2007 Se zrušením datových limitů jsem se rozhodl přejít na kabelový internet. Potřeboval bych modem připojit do průchozí zásuvky. Našel jsem si na stránkách českého dovozce firmy Schwaiger vhodný model (RDS 812 011), ale když jsem se na něj ptal, tvrdí mi, že taková zásuvka neexistuje. Ani v Omku mi neporadili. Napište, prosím, jaké máte zkušenosti s připojením modemu do průchozí zásuvky s F konektorem, případně jestli to funguje s výhybkou, která se teď distribuuje s modemem. Tj jestli to neruší další TV přijímač zapojený v rozvodu a karnevalácký STB. Pavel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 23. července 2007 Sdílet Odesláno 23. července 2007 No ta zasuvka kterou uvadis ma pripoj. utlum 12 dB, coz uz by mohlo minimalne zhorsit obraz na TV na vystupu ze zasuvky, pruchuzi utlum asi bude nizky. Dulezity je tam frekvencni rozsah zpetneho kanalu. Ja mel kdysi pruchozi zasuvku na trase pred zasuvkou s modemem a fungovalo to. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 8. srpna 2007 Sdílet Odesláno 8. srpna 2007 Pár takových instalací jsem již udělal. Většinou ... 80% to jelo. Záleží jak silný je u tebe signál, (čím blíž si od rozvodné skříně tím lépe). Také jaké kabely jsi použil na rozvody. Prostě je to o celkovém útlumu. Pokud máš možnost, zkus změřit úroveň signálu na zásuvce a uvidíš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník PavelP Odesláno 20. srpna 2007 Sdílet Odesláno 20. srpna 2007 Signál by dostačovat měl. Jakou jsi použil průchozí zásuvku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Pertha Odesláno 9. září 2007 Sdílet Odesláno 9. září 2007 v prubehu rekonstrukce bytu jsem si nechal predelat zasuvky od kabelovky v jedny mistnosti prubeznou v druhy koncovou ale nejsems chopnej to osadit zasuvkama aby to bylo funkcni v te prubezne chci momentalne zapojit net a v druhe mistnosti na koncovou televizi, ale jakmile tam tu prubeznou zasuvku napojim nebo i koncovou nejde net kdyz zapojim modem primo na ten kabel tak to jede nevi nekdo konkretni typ zasuvek s kteryma by to bylo funkcni ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník smajlik Odesláno 9. září 2007 Sdílet Odesláno 9. září 2007 Se dvěma zásuvkami jsem fungoval od počátku Karnevalu a šlo to bez problémů. Cca před dvěma roky to najednou padlo a chodilo to tak, jak popisuješ. Měl jsem tady i vcelku ochotného technika od Karnevalu, který mi po proměření sdělil, že síla signálu je v rámci jejich normy a že s tím těžko něco udělám, neboť dle smlouvy připouštějí pouze jednu zásuvku. Z rozhovoru jsem vyrozuměl (i když to nebylo řečeno přímo), že síla signálu byla snížena záměrně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 12. září 2007 Sdílet Odesláno 12. září 2007 Udělejte to takhle: 1. zásuvku udělej koncovou (ideálně s datovým výstupem), měl by si ji mít od Karnevalu. Pokud máš jen optimizer (zasouvá se do klasické zásuvky, ale má na víc datový výstup) dej ho tam. Do 2. zásuvky veď jen koaxialní kabel, který v první zásuvce zasuneš do TV výstupu. Popisuju to laicky, jelikož odborně to popsat je složité a matoucí. Tip zásuvky s datovým výstupem, kterou používáme mám v autě. Zítra to sem napíšu její název. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník PavelP Odesláno 24. září 2007 Sdílet Odesláno 24. září 2007 Technik mi připojil rozbočovač s F-konektorem (optimizer) do první průběžné zásuvky. Pak z montážní brašny vytáhl modem Motorola a poněkud ušmudlaný zdroj. Analogový signál se nezhoršil ani zde ani na koncové zásuvce. Žádné rušení nepřibylo. DVB-C funguje bez zhoršení chybovosti a modem a hlavně internetové připojení také běží. PP Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.