Návštěvník mill Odesláno 6. srpna 2007 Sdílet Odesláno 6. srpna 2007 Vazne by me zajimalo jak to funguje s IP adresama. Mel jsem Turbo 2000 + staickou IP = 3 IP adresy. Chtel jsem prejit na Light s tim ze me zajimalo kolik dostanu IP adres pokud si budu dal platint statickou a kolik pokud ji zrusim. Na netu se nazory jestli je statcka IP doplnkova nebo nahrazuje ti dynamickou ruzni. Na infolince mi rekli 3 ruzni operatori ze placenim staticke IP adresy neziskam IP adresu navic a musim si koupit router. Zmena mela probehnout az dnes a router mam doma uz od patku, a sim ze puvodni switch vymenim az dnes. K memu prekvapeni doslo ke zmene tarifu uz v sobotu a obe PC bezi dal pres switch coz je podivne. Mam ted doma router k nicemu, ale vracet se mi ho nechce, protoze pri me smule by me po vraceni routeru tu druhou IP sebrali Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Groveer Odesláno 6. srpna 2007 Sdílet Odesláno 6. srpna 2007 Já mám tarif Light a i když mám přikoupenou statickou IP tak mám pouze tu jednu adresu. Je pravda že mi pár dní i když jsem již měl aktivní tu statickou mi to pořád běželo přes dynamickou, tak nevím. Nerozumím tomu zas až tolik ale buďto je tam nějaká doba kdy jdou obě a nebo to jde do tý doby než si nastavíš MAC adresu síťovky nebo Routeru na netu. Mě jelikož nešlo se připojit na můj.karneval tak mi to nastavil technik po telefonu a od tý doby mám pouze tu statickou. edit: já mám pořád dál nastavený získavát IP adresu automaticky tak nevím Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Petr Langer Odesláno 19. srpna 2007 Sdílet Odesláno 19. srpna 2007 No taky mě fungovaly 2 IP adresy nezávisle asi před 3 týdny se statickou IP, pak z ničeho nic jedna přestala fungovat a teď i když restartuju modem tak pokud mám připojeny 1 PC a router přidělí se pouze dynamická routeru a PC s vázanou MAC na statickou nefunguje, pokud odpojím router tak se přidělí pevná IP na PC s příslušnou registrovanou MAC ale žádný další zařízení už nepřipojíš. Takže to vypadá opravdu že platí ta horší varianta pouze funguje jen jedna IP adresa, a to že někomu fungovali byl asi jen nějaká "chyba" Karnevalu , takže pokud ti fungujou obě může se ti v budoucnu stát to samé co mě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník mill Odesláno 20. srpna 2007 Sdílet Odesláno 20. srpna 2007 Bohuzel uz se stalo navic router mi taky nacita dynamickou - je asi tim ze nemam zmenenou MAC adresu pro statickou adresu, ale pres web to nejde nastavovat. Bohuzel infolinka nezklamala a kdyz se mi po 20 minutach cekani spojeni prerusilo, regulerne jsem se na to vys... a zkusim stesti jindy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomus Odesláno 21. srpna 2007 Sdílet Odesláno 21. srpna 2007 Jak uz jsem zde psal, zmena MAC bude opet mozna az v zari, po prechodu na system UPC. Citovat Kabel 150 Mb/s - Komfort Compal VF, VTV box, CA modul Brno Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 21. srpna 2007 Sdílet Odesláno 21. srpna 2007 Nebo helpdesk ti MAC zmeni pokud se dovolas. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Přidat se ke konverzaci
Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.