Přejít na obsah

UPC Light + Staticka IP = ? IP adres

Návštěvník mill

Doporučené příspěvky

Návštěvník mill

Vazne by me zajimalo jak to funguje s IP adresama.

Mel jsem Turbo 2000 + staickou IP = 3 IP adresy. Chtel jsem prejit na Light s tim ze me zajimalo kolik dostanu IP adres pokud si budu dal platint statickou a kolik pokud ji zrusim.

Na netu se nazory jestli je statcka IP doplnkova nebo nahrazuje ti dynamickou ruzni. Na infolince mi rekli 3 ruzni operatori ze placenim staticke IP adresy neziskam IP adresu navic a musim si koupit router. Zmena mela probehnout az dnes a router mam doma uz od patku, a sim ze puvodni switch vymenim az dnes. K memu prekvapeni doslo ke zmene tarifu uz v sobotu a obe PC bezi dal pres switch coz je podivne. Mam ted doma router k nicemu, ale vracet se mi ho nechce, protoze pri me smule by me po vraceni routeru tu druhou IP sebrali :/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Groveer

Já mám tarif Light a i když mám přikoupenou statickou IP tak mám pouze tu jednu adresu. Je pravda že mi pár dní i když jsem již měl aktivní tu statickou mi to pořád běželo přes dynamickou, tak nevím. Nerozumím tomu zas až tolik ale buďto je tam nějaká doba kdy jdou obě a nebo to jde do tý doby než si nastavíš MAC adresu síťovky nebo Routeru na netu. Mě jelikož nešlo se připojit na můj.karneval tak mi to nastavil technik po telefonu a od tý doby mám pouze tu statickou.

edit: já mám pořád dál nastavený získavát IP adresu automaticky tak nevím :D

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...
Návštěvník Petr Langer

No taky mě fungovaly 2 IP adresy nezávisle asi před 3 týdny se statickou IP, pak z ničeho nic jedna přestala fungovat a teď i když restartuju modem tak pokud mám připojeny 1 PC a router přidělí se pouze dynamická routeru a PC s vázanou MAC na statickou nefunguje, pokud odpojím router tak se přidělí pevná IP na PC s příslušnou registrovanou MAC ale žádný další zařízení už nepřipojíš. Takže to vypadá opravdu že platí ta horší varianta pouze funguje jen jedna IP adresa, a to že někomu fungovali byl asi jen nějaká "chyba" Karnevalu , takže pokud ti fungujou obě může se ti v budoucnu stát to samé co mě.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník mill

Bohuzel uz se stalo :/

navic router mi taky nacita dynamickou - je asi tim ze nemam zmenenou MAC adresu pro statickou adresu, ale pres web to nejde nastavovat. Bohuzel infolinka nezklamala a kdyz se mi po 20 minutach cekani spojeni prerusilo, regulerne jsem se na to vys... a zkusim stesti jindy

Odkaz ke komentáři

Přidat se ke konverzaci

Přispívat můžete okamžitě a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se a přispívejte pod Vaším účtem.
Poznámka: Váš příspěvek vyžaduje před zobrazením schválení moderátorem.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložit jako upravený text.   Obnovit formátování

Pouze 75 emotikon je povoleno.

×   Váš odkaz byl automaticky vložen.   Místo toho zobrazit jako odkaz

×   Váš předchozí obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Nahrajte nebo vložte obrázky z URL adresy.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...