Přejít na obsah

Kvalita dig. vysílání.

Doporučené příspěvky

Závadu jsem nahlásil prostřednictvím formuláře, na dnes (3,3,) mně vnutili návštěvu tehnika. Závada se projevuje v celé oblasti Hlavní stanice Meziboří, ve víceméně pravidelných intervalech (dnes odpoledne jsem sledoval: 12:05, 13:45, 15"25, 17:05, 18:45, ve 20:06 nic, až ve 20:26). Výpadky se tedy opakují v pravidelném intrvalu cca 100 minut, dále jsem nesledoval. Při analýze stramu 410 MHz jsem zjistil následovné: Kvalitní signál beze ztráty paketů (prakticky 0 ztrát), v době poruchy v trvání cca 20 sekund cca 200000 ztracených paketů, pak zase OK. Zajímavé je, že ztrátu paketů vykazují všechny programy s vyjímkou UPC Expres - zde jsem ztrátu paketů nezaznamenal nikdy!

Technikům UPC je porucha známa, jsou postiženi stejně. Patrně se jedná o rušení zatím neznámého původu, rušení registrují již i na HS Meziboří, ale vedení UPC v Praze namísto důkladného měření dělá z abonentů voly.

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/991-kvalita-dig-vys%C3%ADl%C3%A1n%C3%AD/page/19/#findComment-17942
Sdílet na ostatní stránky

Takže pravidelné dvacetisekundové výpadky muxu 410 MHz v oblasti HS Meziboří resp. Chomutov, trvající několik týdnů a opakující se každých asi 100 minut pravděpodobně skončily. V očekávaném intervalu v 11:45 porucha skutečně nastala, ale tentokrát patrně vypadly všechny muxy asi na 2 minuty. Krátce po obnovení signálu následoval update FW (CV-5000cinx). Od této doby, tedy i dalším "plánovaném" čase poruchy v 15:05 h jede vše (tedy karnevalí mux 410 MHz) OK - žádný ztracený paket! V UPC zřejmě konečně vzali na vědomí víceméně jednoznačné poruchy hlášené klienty i techniky a rozhodli se provést zásah. (Doufám, že jsem to nezakřikl.) 2Alf: Nemyslím, že porucha souvisela se zavedením HD programů ani se "starým" FW.

Neočekávám, že bychom se dočkali omluvy na příklad ústy tiskového mluvčího a ředitele PR dr. Maliny, neb v UPC zjevně pravá ruka neví, co dělá levá a zisk pro zahraniční majitele je až na prvním místě....

Odkaz ke komentáři
https://www.techforum.cz/topic/991-kvalita-dig-vys%C3%ADl%C3%A1n%C3%AD/page/19/#findComment-17957
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...